עמוד הנצחה לזכרו של

יעקב פרימן

יעקב נולד בחולון, בנם השני של מלכה ואנשל, אח למשה ודב (ז"ל).
יעקב ואני הקמנו משפחה לתפארת, ארבעת ילדינו שירה גיל מעין ודור הם ילדים בוגרים היום הורים לילדים. יעקב נפטר בגיל 48 ממחלה קשה והותיר אחריו את כולנו כואבים ועצובים אך מלאי סיפורים על חייו אותם ננציח באתר זה.
naama salpeterגיא אבנר

לחצו על הנר על מנת להדליקו

אודות

תאריך לידה – 15/04/1950

נפטר בתאריך – 16/09/1998

מגורים – להבים, ישראל

משפחה

הורים – מלכה ואנשל פרימן

אחים – דב פרימן (ז״ל) , משה פרימן

בת זוג – אתי פרימן

ילדים –שירה סלפטר, גיל פרימן, מעיין פרץ, דור אזולאי

סיפור חיי

יעקב נולד בחולון למשפחת פרימן. מלכה ואנשל נולדו בפולין וברחו במלחמת העולם השנייה לרוסיה.

אינני יודעת איך הכירו אך עם סיום המלחמה החליטו עם קבוצת יהודים צעירים לעלות ארצה. הם עברו מדינות, חצו בלילה גבולות והגיעו עד בארי, עיר בדרום איטליה. שם נולד משה האח הבכור שיבדל לחיים ארוכים, ושם הם גרו בקיבוץ יהודי כשנה עד העלייה לארץ ב 1948.

עם עלייתם קבלו מלכה ואנשל בית ערבי בחוף הים של בת ים, הכל סביב רק חול וחול, ועם הגשם הראשון כל הבית התמלא מים. יעקב בגר, למד באורט חולון במגמה של מבלטנות והיה פעיל מאד מאד בקן השומר הצעיר, חניך, מדריך, ושם הכיר את אהבתו הראשונה והיה חבר שלה מספר שנים.

יעקב התגייס לנח"ל, ואחרי הצבא המשיך כל הגרעין שלו לקבוץ היעד – דביר. יעקב חי כשנתיים בדביר, אך נקרא חזרה לחולון להתחתן עם אהובתו. עם סיום ההכנות, התפוצצה העסקה ויעקב חזר הביתה.

מלחמת יום כיפור פרצה ב 6.10 ויעקב גוייס בצו שמונה והתבקש להגיע למחנה פילון שם ציידו אותם בטילי לאו ועלו בגיפים לרמת הגולן. עם שוך הקרבות, שחררו את החיילים להתקלח בקיבוצים בסביבה.

קבוצה גדולה הגיעה להתקלח בקיבוץ אלרום, שם הייתי אני בשל"ת מאוחר, ויעקב הגיע לחדרי להתקלח.
ימים ספורים אחר כך קבלתי גלויה ובה כתב "אני החייל עם הזקן שהתקלח בחדרך פעמיים ופעם אחת שתה קפה, מצאו חן בעיני העגילים ושערך הקצר ובכלל נתפש המבט"... וב 4.11.1974 התחתנו.

תחילה גרנו בחולון ובהמשך עברנו לגור בערד ויעקב החל לעבוד בקמ"ג ובמקביל למד לתואר טכנאי מכשור ובקרה ועבד בתרכובות ברום כעשרים שנה כמכשירן.

בזמן הזה נולדו ילדינו ובגרו.
בילינו, טיילנו, ארחנו את המשפחה בבית היפה שבנינו בלהבים, ויתר הסיפורים בעמודים הבאים

טרם הוספו סירטונים

6 תגובות

  1. איך החלטנו להתחתן

    אז כמו שספרתי, יעקב נדלק על שערי הקצר, והתחילה חליפת מכתבים ארוכה כמעט ברמה יומית בינו לביני.  בדצמבר כחודשיים אחרי המלחמה חזרתי לירושלים, וטלפון לא היה לי להודיע ליעקב שעזבתי את הקבוץ ורק כשקבל המכתב הבין שאני בירושלים.

    הוא רצה לבוא לבקרני אב גם זאת א יכולתי לדעת.

    ירד בירושלים שלג כבד בתחילת 1974 וביום מושלג כזה, יעקב עלה על הרכבת בת אביב וירד בירושלים ובערך צעד ברגל עד לביתנו בשכונת בית הכרם.  וכשהגיע, התרשמה ממנו המשפחה, דאגו לו לאוכל ותנור חם, בעיקר שאלו שאלות ושלחו אותו לישון אצל השכנים.

    למחרת במהלך ארוחת הבוקר, רבקה , אשתו של אבא, אמרה לנו סעו למספרה של אבא ברחוב אגריפס וספרו לו שאתם מתחתנים.

    אמרנו, לא עוד לא החלטנו וכו, אין לנו כלום, לא כסף, א עבודה.  ורבקה בשלה, ברור שתתחתנו, אז בואו נקדים הארוע.

    וחצי שנה אחר כך נשאנו בגני אומן בירושלים.

  2. מה סבא יעקב אהב לעשות כתחביב ?

    יעקב היה מכשירן בתרכובות ברום, העבודה מאד עניינה אותה, והיתה לו תרומה משמעותית בהקמת המפעל ברמת חובב והעלאת רמת המכשור במתקני הייצור השונים.  אבל – הכי אהב לבלות, להתנסות, לרקוד, לשיר.

    יעקב מינה אותי לשרת התרבות ואני הייתי המתכננת והוא הצטרף בכיף.

    אז טיילנו בכל מיני מסגרות, כשהילדים היו קטנים טיילנו עם קבוצת מטיילי מיתר להבים, אחת לחודש יצאנו לטיול בארץ והלכנו הרבה ברגל. במסגרת זו גם יצאנו לטיולים עם לינה באוהלים (כשבאוהל לידינו ישן חבר שנחר אששששש).  בקבוצה היו חברינו הטובים וכן חברים של הילדים בעיקר גיל ומעיין.  בהמשך יצרנו את החבורה עם בת שבע ואברהם גולן ורבקהלה ואילן פרי בר וטיילנו אתם, בהתחלה עם הילדים (אכסניית הנוער בחיפה,  בראש פינה) ובהמשך טיולי מבוגרים ללא ילדים.  בשנה האחרונה לחייו של יעקב, יצא שטיילנו כמעט כל חודש, נסענו לבקר את גיל בבסיס ליד אילת, ואחר כך טסנו לצפון ספרד עם בת שבע ואברהם, שם כבר יעקב הרגיש לא טוב וכשחזרנו הסתברה מחלתו.  אבל בעיקר זכרו אותו צוחק מרוצה וסקרן לגבי מה שרואים בדרך

  3. מה סבא יעקב אהב לאכול או יותר נכון לבשל

     

    בעקרון סבא יעקב לא ידע לבשל, וגם בא ממשפחה פולניה שאכלו מה שהיה, בלי פינוקים.  כשהגיע למשפחתנו טען שלא מבין איך שולחן מלא סוגי סלטים שונים ומנה קטנה של בשר.  אצלם היה ההיפך,

    בביתנו אני זו שבישלתי ויעקב אכל הכל, גם את האוכל של אתמול ושלשום (אוכל לא זורקים)  ותמיד אמר שהבית שלנו זו המסעדה הטובה ביותר

    אבל ידע להכין חביתת פופאיי – אז כשאני לא הייתי בכבית, ויעקב נשאר עם הילדים לבד הכין להם חביתת פופיי שזה חביתה מבצל מטוגן ביחד עם עלי טרד או פטרוזיליה או כל משהו ירוק,  וביצים.  וכולם היו בטוחים שזה מעדן.

    יום אחד היה גוש בשר בקר קפוא בפריזר, ויעקב היה צריך להכין אוכל והוא חשב – זה פשוט, אתי מכינה רוטב, שמה הבשר ומבשלת. וככה עשה.  הכין רוטב זרק פנימה הבשר ובישל קלות.
    בפועל התקבלה מנה בה הרוטב היה מבושל והבשר….. (כמעט הלך בעצמו)

     

  4. יעקב והמצלמה

    יעקב מאד מאד אהב לצלם, לתעד ותזכרו שמדובר בשנים שנים אחרונה

    כשנסענו לארצות הברית וב 1991 , נחתנו בניו יורק המשימה הראשונה היתה לגשת לחנות צילום ספציפית בברוקלין (שם זול) לקנות מסרטה על מנת להסריט את הטיול כולו.  מסרטה זו שרתה אותו שנים ארוכות

    ב 1994 נסענו עם הגרעין מדביר לטיול בירדן וכל הדרך שמעו אותי צועקת, יעקב בוא כבר, מספיק לצלם, הוא התעכב כי צילם במצלמה תמונות ואז במסרטה כדי שהתיעוד יהיה מושלם.

    כשנסענו עם צוות שיפור של תרכובות ברום לצרפת כמעט ולא הגיע לטיסה, כי נעצר בדיוטי פרי לקנות מצלמה דיגיטלית , זה היה ביולי 1997 המצלמות הדיגיטליות היו בחיתולים אבל יעקב היה חייב שתהיה לו אחת כזו. ודחוף בשדה התעופה.
    טלפונים סלולרים לא היו ואני עמדתי וחיכיתי לו כשעוד רגע סוגרים את השער לטיסה.  הוא כמובן הגיע בדקה האחרונה.  והמצלמה הדיגיטלית היתה אטרקציה של ממש.

     

    אבל – בזכות השגעון הזה יש לנו המון המון תמונות וסרטונים מחיינו השוטפים, מהטיולים, והנצחת צמיחתם של הילדים שלנו.

     

     

  5. יעקב וים המלח

     

    הסיפור על הקשר של יעקב לים המלח מתחיל במלחמת יום כיפור, בה יעקב שירת ברמת הגולן, ונפצע בכף היד ופונה לבית חולים זיו.

    אני הגעתי לבקרו בבית החולים והוא הודיע לי שאני לא חוזרת הביתה, וקבלנו ללילה את החדר של האחות הראשית.

    אבל זה לא קשור לים המלח.

    בעקבות הטראומה במלחמה תקפה את יעקב מחלת פסוריאזיס במפרקי הידיים והרגליים.  השנים היו שנות השבעים תחילת שנות השמונים, הרבה סטרואידים, הרבה משחות והמומחים אמרו – רק ים המלח יעזור

    ויעקב ירד לים המלח ושער חדר במלון פשוט למשך  ח ו ד ש !!! לא כמה ימים.   פעמיים בשנה בשנות השמונים המוקדמות יעקב נסע, חזר לבקר אותנו באמצע ואנחנו בבית חיכינו לו.  השהות בים המלח היתה טובה, עזרה מאד אם כי לא פתרה הבעיות.

    סיפור סביב השהות בים המלח, באחד הרגעים בהם היה יעקב במים, ראה אשה מבוגרת שהסתובבה, איבדה שווי משקל, ושקעה במים עם הפנים. יעקב הזדרז קפץ והרים אותה ממי הים ודאג שתלקח למיון.

    התמונה המצורפת צולמה של ידי שירה שנמצאת בנופש בים המלח ונזכרה באבא.

  6. צוות שיפור זוכה במקום ראשון בתרכובות ברום וזוכה בנסיעה לחו"ל ביולי 1997

    אז יעקב פרימן, אבי יעקב, מוטי בלאיש, ומוטי קוגן זכו בפרס ראשון בתחרות צוותי שיפור וזכו בטיול למפעל ברומכימי בהולנד.
    ואני הצעתי, קחו אותי אתכם ואני אכין לכם טיול נהדר.  והם הסכימו וככה נסענו חמישה ליום אחד להולנד ובקרנו בברומכימי ומשם המשכנו דרומה לצרפת לאורך נהר הסיין, נורמנדי , בריטני וירדנו לאזור הדורדון.  בכל לילה ישנו במלון אחר. כל מלון נבחר בקפידה והיה chatu ארמון שהפך למלון.  בקרנו, ראינו המון ארבעה מוסקטרים ואני

כתיבת תגובה

שיתוף:

התחברות משתמשים

או