עמוד הוקרה ליקיר/ת העיר תל אביב – יפו

פרופ׳ דוד טרטקובר

תאריך לידה – 29/01/1944

שנת קבלת תואר הכבוד – 2025

דוד טרטקובר, שנולד ב-1944 בחיפה, הוא אחד מעמודי התווך של העיצוב הישראלי המודרני. הוא עיצב כרזות, לוגואים, עטיפות ספרים ותקליטים, ויצר תרבות חזותית שנחרתה בזיכרון הישראלי, כמו כרזת יום העצמאות "שלום" ולוגו "שלום עכשיו". הוא גם אספן מוכר של יצירות גרפיות ויש לו אוסף פרטי עשיר. טרטקובר היה מרצה בכיר ב"בצלאל" והקים דורות של מעצבים. חתן פרס ישראל לעיצוב לשנת 2002, הוא זכה בפרסים בינלאומיים והציג בתערוכות יוקרתיות. יצירתו החזותית מלווה את תל-אביב-יפו, והוא פעיל במאבקים למען זכויות אדם ושלום.

סיפור חיי

דוד טרטקובר, מעמודי התווך של העיצוב הישראלי המודרני, נולד בשנת 1944 בחיפה.
בהיותו בן שש עברה משפחתו להתגורר בירושלים. הוא התחנך בבית הספר התיכון ליד האוניברסיטה העברית ושירת בצנחנים.
לאחר שחרורו למד עיצוב בבית הספר London College of Printing. עם שובו ארצה ב־1968 היה ממקימי הטלוויזיה הישראלית. לאחר פרישתו מהטלוויזיה השתקע בתל־אביב–יפו, העיר שהייתה לו לבית ולמקור השראה לאורך כל חייו.
בתקופה זו שיתף פעולה עם אורי זוהר ואריק איינשטיין, ועיצב את עטיפות אלבומיו הקלאסיים של איינשטיין מאותה תקופה.
משנות השבעים טרטקובר פעיל במגוון תחומי יצירה, שהמשותף להם הוא התרבות החזותית הישראלית.
עבודותיו כמעצב – כרזות, לוגואים, אריזות למוצרים, עטיפות לספרים ולתקליטים – הפכו לחלק בלתי נפרד מהתרבות הישראלית. בין השאר כרזת יום העצמאות "שלום", שעיצב בשנת 1978, נחשבת ליצירת מופת של עיצוב גרפי, והלוגו שעיצב ל"שלום עכשיו" נחשב לסטיקר הפוליטי הראשון בישראל.
טרטקובר הוא מחשובי האספנים בארץ. אוספו הפרטי מונה אלפי כרזות פרסום ותעמולה שנוצרו בישראל מתחילת שנות העשרים, משחקי ילדים, אריזות של מוצרים וארכיונים של יוצרים בתחום הגרפיקה השימושית.
כמחנך וכחבר בסגל המרצים של האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל הוא גידל דורות של מעצבים.
טרטקובר הוא חתן פרס ישראל לעיצוב לשנת 2002. הוא זכה בפרסים בינלאומיים רבים, ועבודותיו מצויות באוספיהם של מוזיאונים מובילים בעולם. הציג בתערוכות יוקרתיות בארץ ובעולם, ומשתתף בקביעות בביאנלים בינלאומיים לכרזות.
יותר מכול דוד טרטקובר הוא תל־אביבי–יפואי בכל נימי נפשו, ותוצריו החזותיים מלווים את כולנו – ברחובותיה, במוסדות התרבות שלה ועל קירות העיר. טרטקובר שותף כל חייו למאבקים למען זכויות האדם, קידום השלום ותיקון פני החברה שלנו. תל־אביב–יפו אפשרה לו להיות בועט, נוקב ופוליטי, ובו בזמן העניקה לו את התשתית המוסרית להמשיך להציב מראה ביקורתית בפני החברה והפוליטיקה הישראלית.

טרם הוספו סירטונים​

כתיבת תגובה

QR Code
Tel_Aviv_New_Logo.svg

ברקוד לעמוד

הורידו ברקוד להדפסה, ניתן להדפיס על כל דבר כדי לספק גישה מהירה לעמוד.

QR Code

מומלץ לסרוק את הברקוד ולוודא שהוא עובד לפני הדפסתו

התחברות משתמשים

או